Dry Needling

HomeSpecialisatiesDry Needling
93
Elke keer die terugkerende tenniselleboog? Of die achillespees die maar blijft vervelen tijdens het hardlopen? Dan is dry needling misschien wel de oplossing voor uw klacht!  Spier en aanhechtings (pees) problematieken komen veel voor in armen of benen. Deze kunnen veroorzaakt worden door triggerpointen. Wat zijn triggerpointen? Bekijk het volgende filmpje:

 

 

Triggerpoints veroorzaken o.a. hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen en carpaaltunnel syndromen. Ze zijn de bron van de pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel, die zo vaak wordt aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan de gewrichtsbanden. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints. Gelukkig komen de symptomen die door triggerpoints worden veroorzaakt voor in voorspelbare  patronen. Als je weet waar je zoeken moet, zijn triggerpoints gemakkelijk te vinden en uit te schakelen. Bijvoorbeeld door Dry Needling.

Bij Dry Needling is de behandeling gericht op het uitschakelen en ontspannen van deze triggerpoints.Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen. Bij langudirge klachten zal ik vaak meerdere spieren behandelen in uw arm of been. Dry needling gebruikt een droge acunpunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht. Dry Needling is niet het zelfde als acunpunctuur.

Naast Dry Needling gebruikt de fysiotherapeut nog andere technieken om triggerpointen of spierklachten te behandelen. Vaak wordt dit in de behandeling gecombineerd.

Wilt u nog meer lezen over dry  needling, kijk dan op de volgende website: http://www.dryneedling.nl/pages/informatie-voor-patienten.php

Bekijk ook onze andere specialisaties.