Oefentherapie

HomeSpecialisatiesOefentherapie
380
Fysio Exact_ Oefenzaal

De naam zegt het al, oefentherapie. U als patient voert oefeningen uit om de dysbalans die ontstaan is in uw lichaam op nieuw te herstellen. Zodat uw lichaam weer voldoende belastbaarheid heeft om in het dagelijks weer optimaal te kunnen functioneren.
Oefentherapie bestaat uit gerichte mobiliserende (bewegelijkheid vergrotend), stabiliserende , spierversterkende oefeningen en oefeningen en advies gericht op houdingscorrectie. Tevens het herstel na een sportblessure of operatie  wordt voorspoedigd door oefentherapie. Oefentherapie heeft ook een preventieve werking, zo zorgt oefentherapie ook voor een ander bewegingsgedrag  en een betere belastbaarheid zodat terugkerende klachten in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Voorbeeld oefentherapie bij rugklachten: Wanneer u al langere tijd kampt met lage rugklachten kan oefentherapie erg zinvol zijn. Een onjuiste houding of pijn kan een dysbalans veroorzaken tussen de grote en kleine spieren van onze wervelkolom.
Hierdoor proberen de grote spieren de functie van de kleine spieren (het korset dicht langs de rug zelf) over te nemen. Grote spieren zijn bedoelt om bewegingen uit te voeren, en kleine spieren om de rug te stabiliseren en houdings te kunnen handhaven.  Als de grote spieren de functie van de kleine spieren probeert over te nemen raken deze overbelast, vermoeid en pijnlijk. U kunt dit merkt bij bijvoorbeeld langere tijd staan of zitten. Training van de kleine spieren van de wervelkolom kan dan voor u de oplossing zijn, we noemen dit rompstabiliteit oefeningen ofwel core stability.

Bekijk ook onze andere specialisaties.