Osteopathie & manuele therapie

HomeSpecialisatiesOsteopathie & manuele therapie
90

Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het herstel van de beweeglijkheid van de weefsels om daardoor de zelf helende kracht van het lichaam te herstellen.

Een behandeling door een osteopaat is vaak een grote opluchting. Een osteopaat kan klachten verhelpen die al jaren spelen en die soms zelfs onoplosbaar leken. Een osteopaat ziet het lichaam als één geheel. Een osteopaat weet  welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan en op welke manier ze elkaar kunnen beïnvloeden. Daardoor kan een osteopaat de mogelijke oorzaak van een klacht vinden, waar andere behandelaars die niet vonden: soms in een ander deel van het lichaam dan waar de klacht optreedt.

Vaak komt een osteopaat in beeld als een klacht hardnekkig blijkt. Als er bijvoorbeeld gezegd is: ‘met deze pijn moet u maar leren leven’. Dat kan over allerlei klachten gaan: rug- en nekklachten, whiplash, RSI, migraine, incontinentie, maag- en darmklachten.

Osteopathie is een veilige behandelmethode, die gebaseerd is op principes uit embryologie, fysiologie, anatomie en neurologie. (nvo osteopathie)

De behandeling is een gecombineerde manuele behandeling die bestaat uit 3 hoofd pijlers:
– manuele therapie
– viscerale technieken
– craniosacrale technieken

 

Manuele therapie is een ruim begrip. In Nederland kennen we de manueel therapeut  soms ook wel als ‘de kraker’. Het klopt dat manipuleren, of wel ‘het kraken’ van een gewricht valt onder manuele therapie. Binnen de 6 jarige opleiding osteopathie (Flanders International College of Osteopathy) worden de eerste 3 jaren manipulatie technieken aangeleerd. Daarnaast nog vele andere manuele technieken voor het bewegingsapparaat. Therapeute Lisa Phernambucq heeft in haar huidige opleiding dit gedeelte behaald. In de behandelingen bij Fysio Exact wordt gebruik gemaakt van verschillende manuele technieken passend uw klachten.

Bekijk ook onze andere specialisaties.